Forsiden Priser Vond nakke velg Naprapati Blogg Team Friskkropp Bestill time

Naprapati

Naprapati er en veldig bra behandlingsform for behandling av akutte og langvarige utfordringer, rehabilitering etter skade og forebygging mot skader. Dette er bra fordi naprapaten jobber både med musklene, bindevevet og leddene dine.

Naprapatbehandlingen er manuell, det vil si at naprapaten jobber veldig mye med hendene sine, men har også andre hjelpemidler om det trengs, som for eksempel nåler og kopping.
Naprapaten ser på kroppen din som en helhet, og behandlingen bygger på ortopedisk medisin kombinert med veldig god kunnskap om bevegelsesapparatets (dvs. kroppens) oppbygging og funksjon.

Ordet Naprapati betyr å korrigere årsak til lidelsen.

Din individuelle behandling får grunnlag fra din historie, undersøkelser og tester som blir gjort. Det legges også stor vekt på å analysere og forebygge underliggende årsaker. Naprapatbehandlingen handler først og fremst om å gjenskape normal funksjon i muskel- og skjelettsystemet ditt. Behandlingen inneholder anerkjente behandlingsmetoder som vil gi deg bedre blodgjennomstrømning, bedre bevegelse, mykere bevegelser og du får mer kraft og energi i kroppen.

Behandlingsformene til naprapaten er:

  • Artikulering - en behandlingsform som brukes for å øke bevegeligheten i leddene dine.
  • Mobilisering - en form for veldig spesifikk og leddnær tøying som brukes for å normalisere bevegeligheten i leddene dine.
  • Manipulasjon - en teknikk der man med ulike behandlingsgrep normaliserer bevegeligheten og funksjonen i leddene dine. Her bruker Naprapaten veldig spesifikke grep, som utføres i høy hastighet, men med så liten kraft som mulig.
  • Massasje av muskler og bindevev brukes for å myke opp vevet ditt, minske muskelspenninger og øke blodgjennomstrømningen til musklene dine.
  • Muskeltøying brukes for å senke muskelspenningene og øke fleksibiliteten i musklene dine.
  • Triggerpunkt/muskelknutebehandling gjøres for å minske en viss type smerteutstråling du kan ha.
  • Hjemmeøvelser/trening gir naprapaten deg for å forebygge mot eller rehabilitere skadene dine.
  • Ergonomisk rådgivning - her får du en veiledning for både friplassen og arbeidet ditt.
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.