Massasje

Det viktigste massasje gjør for kroppen din, er å sette i gang blodsirkulasjonen som gir en veldig positiv domino effekt på hele kroppen. Blodsirkulasjonen stimulerer kroppen til å helbrede seg selv. Massasje har en utrolig virkning på den kroppslige og mentale helsen din.

Og massasje virker psykisk fordi det stimulerer det parasympatiske(beroligende) nervesystemet ditt. Siden massasje stimulerer nerveendene dine, kan massasje virker både oppkvikkende og beroligende etter hvordan type massasje du får.

Dyp klassisk massasje går dypt ned i muskulaturen og bindevevet ditt. Og løsner på ømme, anspente, stive og støle muskler.

Antistressbehandlingen påvirker ditt mentale nivå, stressnivå, psykiske nivå og pusten din. La kroppen din få en reise gjennom seg selv og ta bort det negative som irriterer deg. Tør du?

En av de eldste behandlingsformene vi kjenner til er massasje, og første informasjonen kommer fra ca. 4000 år siden i Kina.

Her kommer en hel del av fordelene dine med en god dyp klassisk masssasje:

  • Massasje bidrar til at du puster dypere og at blodårene utvider seg. Dette bedrer sirkulasjonen og gir blodet oksygen. Økt sirkulasjon betyr også at oksygen og næringsstoffer effektivt når fram til musklene, nervene og organene i kroppen.
  • Den økte blodsirkulasjonen som massasjen gir løsner opp anspente muskler, muskelknuter, gir elastisitet, gir økt leddmobilitet og får en stiv kropp til å føle seg mykere og mere bevegelig igjen. Den økte mengden oksygen gjør at musklene restituerer seg fortere, kramper og stivheten blir borte. Massasje kan også bryte ned arrvev etter skade og gjør at blodtråder bygges inn i det skadede området. Dette er årsaker til at idrettsutøvere ofte bruker massasje både før og etter trening.
  • Lymfesystemet i kroppen er avhengig av muskelaktiviteten for å fungere optimalt. Musklene fungere som en pumpe for lymfesystemet. Den økte blodsirkulasjonen som massasje bidrar til, er viktige for at næringsstoffer og avfallsstoffer fraktes til nyrene og leveren. Disse fungerer som kroppens renseorganer. Massasje bidrar på denne måten at avfallsstoffer effektivt fraktes ut av kroppen. Derfor er det viktig å drikke vann etter du har fått massasje, slik at du hjelper blodsirkulasjonen med å ta med seg avfallstoffene og skylle ren kroppen.

Den økte blodsirkulasjonen til huden som er kroppens største organ, fører til at collagenfibrene i huden stimuleres. Dette gjør at elastisiteten, styrken og cellefornyelsen øker. Aktiviteten i svettekjertlene og fettkjertlene som fukter huden reguleres og huden kvitter seg raskere med døde hudceller. Dette gjør at huden for en friskere glød. 

Fordøyelsen din er viktig, en glad mage gir en glad kropp. Massasje er med på å redusere stress, spenninger og angst. Derfor bidrar massasje til å bedre fordøyelsen. Fordøyelsessystemet reagerer nemlig negativt på stress, spenninger og angst. Dette kan gi forstoppelse og luftplager.

Immunforsvaret styrkes med massasje på grunn av at massasje er med på å senke stresshormonet Kortisol som påvirker immunforsvaret negativt. Massasjen øker også nivået av hviteblodceller i kroppen, som er på jakt etter skadelige stoffer og inntrengere i kroppen. 

Det parasympatiske (beroliggende) nervesystemet stimuleres gjennom massasje. Det fører til at kroppen frisetning av oxytocin, seretonin og dopamin. Disse hormonene er kroppens egen måte å roe ned og bli lykkelig på. Kroppen vil senke tempoe sitt og slappe av.

Oxytocin er hormonet for ro og velvære. Oxytocin har flere gunstige virkninger som blant annet senker angstnivået, høyner smerteterskelen, forbedrer funksjonene i immunforsvaret, senker blodtrykket, øker næringsopptaket, virker positivt på våre evner til problemløsning, reduserer stress, økt kreativitet og bedrer sårtilhelingsprosessen.

Serotonin er kroppens eget lykke hormon som Motvirker depresjon. Seratonin kan også påvirke appetitt, hukommelse, kroppstemperatur, moralsk dømmekraft og atferd, læring, smerteopplevelse og søvn.

Dopamin har betydning for kontroll av viljestyrte bevegelser, adferd, følelser, erkjennelser, tenkning, kunnskapservervelse og er kroppens eget belønninghormon.

 

Gi deg selv eller noen du er glad i, en Dyp Klassisk Massasje. Ta kontakt på telefon 45 60 77 52 eller send en mail til [email protected]

Se også antistressbehandling for hva som passer deg best!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.